Fogathajtó megyei döntő, Orosháza, 2016.09.17.

A GYERAJ MIHÁLY EMLÉKÉRE KIÍRT BÉKÉS MEGYEI FOGATHAJTÓ BAJNOKSÁG DÖNTŐJE PÓNI KETTES-, EGYES- ÉS KETTESFOGATOK RÉSZÉRE.

 Orosháza, 2016.09.17.

A döntőn a pontszerzéshez a bajnoki kiírásban szereplő – meghatározott számú – bajnoki fordulón való előzetes részvétel a feltétel.

fogatok

megyei döntő, Orosháza,09.17. nevezés

Békés megyei bajnokság feltételrendszere:

  • Kétfordulós akadályhajtás egyszeri összevetéssel. A bajnoki fordulókon a mindkét pályán hibátlanok között összevetésre kerül sor.

  • A döntőn elért helyezések után dupla pontszámot kap a hajtó. A döntőn való részvétel kötelező.

  • A kettesfogatok:

    A fordulókból négyen való részvétel kötelező, a versenyeken a helyezéseknek megfelelő pontokat gyűjt a fogat. A bajnokságba a versenyeken elért négy legjobb eredmény számít, plusz a döntőn elért eredmény után járó dupla pontszáma.

Az országos C kategóriás bajnokságban induló Békés megyei csapat 3 tagja a megyei bajnokság első három helyezettje, függetlenül az országos kvalifikációs pontok alapján kialakult helyezésektől. Az országos döntőn a részvétel nem kötelező.

  • A pónifogatok:

 A fordulókból hármon való részvétel kötelező, a versenyeken a          helyezéseknek megfelelő pontokat gyűjt a fogat. A bajnokságba a versenyeken elért három legjobb eredmény számít, plusz a döntőn elért eredmény után járó dupla pontszáma. A C kategóriás Országos Bajnokságra nem szükséges előzetes kvalifikáció, a Békés megyei 1. számú csapat 3 tagja a megyei bajnokság első három helyezettje, függetlenül a kvalifikációs pontok alapján kialakult helyezésektől. Az országos döntőn a részvétel nem kötelező.

  • Az egyes fogatok:

A fordulókból hármon való részvétel kötelező, a versenyeken a helyezéseknek megfelelő pontokat gyűjt a fogat. A bajnokságba a versenyeken elért három legjobb eredmény számít, plusz a döntőn elért eredmény után járó dupla pontszáma.

A C kategóriás Országos Bajnokságra nem szükséges előzetes kvalifikáció.

  • Bajnokavatás a döntőn, közönség előtt történik.

    A bajnokság díjazása:

A Gyeraj Mihály emlékére kiírt bajnokság díjazásához Fábián Katalinnal együttműködési megállapodást kötött a megyei szövetség.

Kettesfogatok (hat ill. több fogat esetén kerül meghirdetésre)

I.-II.-III. hely érem, 70 000 Ft összdíjazás+serleg

Pónifogatok (három vagy több fogat esetén kerül meghirdetésre)*

I.-II.-III. hely érem, 40 000 Ft összdíjazás (vásárlási utalvány) +serleg

Egyesfogatok (három vagy több fogat esetén kerül meghirdetésre)*

I.-II.-III. hely érem, 40 000 Ft összdíjazás (vásárlási utalvány) +serleg

*Három fogat esetében csak bajnokot hirdetünk.

Ugyanakkor a Kruzsich József Emlékdíjat 2014-től a Megye Legjobb Ckategóriás Díjhajtójának adjuk át a kettesfogatok részére, legalább három fogat indulása esetén. A díjhajtás versenyszám teljesítése két fordulóban kötelező és a jobbik eredmény alapján kerül átadásra a díj.

Díjazás: 20 000 Ft (vásárlási utalvány) + serleg.

Bajnokságot az MLSZ Általános Szabályzata értelmében a 2016. évi bajnokságban 4 induló esetén lehet hirdetni a kategóriákban.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.