Újkígyósi fogathajtó verseny eredményei 2015.05.10

Díjugratók, fogathajtók versengtek Újkígyóson

Az elmúlt hét végén került megrendezésre az Újkígyósi Lovasnapok keretében a megyei díjugrató bajnokság második fordulója, illetve a megyei fogathajtó bajnokság első fordulója. A tavalyi évben a hagyományos fogathajtó verseny mellett megrendezte első díjugrató versenyét az Aranykalász Lovas Club, majd’ 10 év után, új környezetben. A tavalyi visszajelzések alapján és a ,,nagy sikerre” való tekintettel az idén új ötletként, kétnapos rendezvényt szerveztek összekapcsolva a két szakág versenyét. Sok munkával, szervezéssel, rengeteg támogatással sikerült teljesíteniük a kitűzött célt.

újkígyós ugró

Sorakoznak a lószállítók szombaton

újkígyós fogatok

Sorakoznak a fogatok vasárnap

Szép napsütésben kezdődött el a szombati versenynap, az érdeklődő közönség hamar megtöltötte a lelátókat, lelkesen szurkoltak a lovasoknak. A legtöbb lovas Békés megyéből érkezett, viszont voltak versenyzők Csongrádból, Romániából is. Öröm, hogy a tavalyinál jóval több lovas vett részt a versenyen, összesen 125 start volt a nap során. Rajthoz állt a háromszoros magyar bajnok, Szász Attila is két lovával, aki elismerően nyilatkozott a versenyről.

újkígyós szász

Szász Attila

A legmagasabb kategória a B4 versenyszám volt, az ERGOFÉM Kft. díjáért, melyet a tavalyihoz hasonlóan Kotroczó Róbert nyert meg Mersuch Emilia P nevű lovával, második helyen Potocska Attila Con Lina nyergében, harmadik helyen Szász Attila végzett Cortado II-vel. Kotroczó/Mersuch Emilia P páros a B3 számot is nyerte, ahol másik lovával, Crazy-vel második lett. Duplázott Csontos Dominika is, aki Casablanca nyergében a B0, Gerda nyergében a B1 számot nyerte. Az ifjúságiak B2 versenyében Winter Dominika Messula nevű lovával, a B3-ban Horváth Tibor Mylord Mókás nevű lovával lett első. A B2 nyitottban Csongrád megyei győzelem született Székely Csaba/Jázmin páros révén. A kezdő lovasok versenyét ifj. Szász Attila nyerte Gyúlékony II nevű lovával.

újkígyós garzó

Garzó Ádám

újkígyós ági

Jusztin Ágnes

Vasárnap reggel folytatódott a lovas hétvége a C kategóriás fogathajtó versennyel, melyen 36 fogat állt rajthoz. A hajtókat finom reggelivel várták, majd 9 órakor pályára lépett az első fogat. Ezen a napon is több nevezést adtak le az előző évekhez képest, szép számmal jöttek hajtók Békés és Csongrád megyéből is. Három megyei bajnoki és a szabadidős kettesfogat kategóriában zajlott a kétfordulós akadályhajtás.

újkígyós csabi

Marottyi Csaba

újkígyós bánfi

Bánfi Béla

újkígyós kemecsi

ifj. Kemecsi István

A póni kettesfogatok mezőnyében ketten is hibátlanul teljesítették a két fordulót, így közöttük összevetésre került sor, ahol Lénárt Sándor bizonyult eredményesebbnek Dimák Sándornál. Az egyesfogatoknál mindössze két hajtó, mindkettő hölgy, vállalta a megmérettetést, Fülöp Adrienn nyert Borbély Annamária előtt. A kettesfogatok C kategóriájában 15-en indultak, mindkét fordulóban egyedüli hibátlan hajtással Kotolák Tamás győzött, a minimális időtúllépésért kapott 0.61 pontos Koncsek Ferenc és az 1.13 pontos Lévai Lajos előtt. Népes mezőny jött össze a szabadidős fogatoknál is, 12-en teljesítették a két fordulót, közülük csak Megyik Pál volt hibátlan, ő nyert. A hajtók véleménye szerint a pálya nem volt egyszerű, nehezek és szűkek voltak a fordulók. Ennek ellenére sok szép hajtást láthatott a lelkes közönség, amely továbbra is érdeklődéssel figyelte a lovakat, fogatokat. A napot egy kis zivatar zavarta meg, ezért az eredményhirdetést már a sátorban tartották meg.

újkígyós németh béla balázs

A legfiatalabb hajtó, Németh Béla Balázs

A lovasok, hajtók, közönség véleménye alapján szükség van erre a versenyre Újkígyóson. Így azt tervezik a szervezők, hogy jövőre is megrendezik a Lovasnapokat l és bíznak benne, hogy még több lovas és fogat fog részt venni rendezvényükön.

Eredmények itt megtekinthetők!

újkígyós szabó lajos

Szabó Lajos

 

újkígyós szervezők

A főszervezők – Domokos Zsuzsa és Marottyi Csaba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.