Számvetés az Aranykalász Lovasklubban

Fiatal vezetés az Aranykalász Lovasklub élén

marottyi

Kicsi a bors, de erős – szól a mondás, s  ez igaz az újkígyósi Aranykalász  Lovasklubra is, hiszen taglétszámuk  mindössze 16 fő. Ugyanakkor a felvállalt  feladataik messze túl mutatnak  létszámukon. Ez derült ki legutóbbi  közgyűlésükön is, ahol számot adtak a  tavalyi évről.
Az egyesület 4 fogathajtó versenyzője vett részt a megye és a megye határán túli településeken rendezett versenyeken. Egy saját rendezésű versenyt tartottak, melynek keretében maratonhajtást és akadályhajtást is rendeztek, ahol kettes- és négyesfogatok álltak rajthoz. Igyekeztek kapcsolódni a városi rendezvényekhez is. Az évad zárásaként nagyszabású lovasbálba várták az érdeklődőket. A város vezetése támogatta a klub rendezvényét. Sikerült jó kapcsolatot kialakítani a településen működő civilszervezet, a Viharsarok Autó-Motor és Lovas Sportegyesület vezetőivel a jövőbeni együttműködés érdekében.

A tavalyi év nagysikerű, kétnapos fogathajtó versenye után idén is versenyszervezés a legfontosabb tennivalójuk – hangzott el Marottyi Csaba elnöki beszámolójában. Ebben az évben ugyanakkor tovább lépnek és a fogat C kategória helyett B*-os, három számos fogathajtó versenyt terveznek. Díjhajtás, maratonhajtás és akadályhajtás is szerepel a július utolsó hétvégi, kétnapos programban. Ezt megelőzően azonban a város 200 éves évfordulóját ünneplő programsorozat keretében, május első szombatján nagyszabású díjugrató verseny helyszíne lesz az újkígyósi lovaspálya. Már megkezdődtek az előkészületek, két maratonakadályt elbontottak, hogy megfelelő melegítőpálya álljon a lovasok rendelkezésére.

A közgyűlésen választásra is sor került, az előző elnökhelyettes lemondása miatt. A szavazás eredményeként ifj. Makoviczki Zoltán kapott bizalmat. Ezután elmondható, hogy a megye lovasklubjai között az újkígyósi rendelkezik a legfiatalabb vezetéssel, hiszen az elnök és elnökhelyettes is a huszas éveit tapossa.

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.