Eredmények, Újkígyós, fogathajtóverseny, 2016.05.29.

Az Újkígyósi Lovasnapok második napi programja a jubileumi,

tizedik fogathajtóverseny volt.

újkígyós fogat2016

Részletes eredmények: újkígyósi eredmények

A versenyt négy kategóriában írták ki. A C kategóriás fogatok részére egyben a GYERAJ MIHÁLY emlékére kiírt megyei bajnokság második fordulója volt.

33 fogat indult a versenyben, mely kitűnő körülmények között, szép időben, nagy számú nézőközönség előtt zajlott. A pályaépítő a kategóriának megfelelő, nem könnyű, de teljesíthető feladat elé állította a hajtókat. A mezőny 90 százaléka biztosan nem zárta szívébe a 10-es akadályt, csak azok nem ütöttek ebben az akadályban, akik a pályanézés során jól bevésték a helyes ívet. Összevetésre nem került sor, Botás Jakab volt az egyetlen, aki mindkét pályát alapidőn belül, verőhiba nélkül teljesítette. A második fordulóban viszont több nullás pálya is született.
A póni kettesfogatok versenyét Skorka Gábor nyerte. Az egyesfogatok első helyezettje Szép János lett. A kettesfogatok között Botás Jakab végzett az élen. A szabadidős kettesfogatok akadályhajtását helyi hajtó, Bánfi Béla nyerte.
Egy tízéves szolnoki hajtó, ifj. Jakab Sándor pónifogatával a szabadidős pályán bemutatóhajtással mutatkozott be, nagyon magabiztosan irányította kis lovait, a közönség azonnal a szívébe zárta a fiatal hajtót.
A jubileum kapcsán minden hajtó kapott emlékdíjat, egyedi palackozású finom borral köszönték meg a szervezők a részvételt.
Gratulálunk a győzteseknek és helyezetteknek!

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.