Ismét elment egy kiváló lovasember

Szomorú hírt kaptunk Tóth Györgytől, az egykori galopplovastól. Tegnap meghalt Virág Imre, a kiváló kígyósi lovas. Nevét fiatalon, már a hatvanas években beírta az újkígyósi lovasélet nagykönyvébe.

1947-ben született, s már 1964-ben az Újkígyósi Aranykalász Mg. Tsz. fogatával dolgozik. Néhány év múlva a Tsz. tulajdonában lévő galopp lovakkal kezdett versenyezni. Megyei és területi bajnokságokat nyert kedves lovaival: Egza, Emi, Sárika, Ipoly, Ideál segítette őt a győzelemhez. A ’70-es évek közepén Bagyinka György, az akkori Tsz elnök hívta Békéscsabára, a Szabadság Tsz. ménesébe dolgozni. Itt a Basszus nevű angol telivérrel kezdett versenyezni. Majd három kiváló lovat kapott versenyzésre: Spirea, Csipetke, Fuss hozta az újabb sikereket számára. A ménes felszámolása után megvásárolta Csipetkét, s ő lett legkedvesebb lova. 1984-ben a gyulai Munkácsy Mg. Tsz-be hívták, ahol folytatta galopp pályafutását, majd lovastorna csapatot hozott létre, a fiatalokkal megyei és területi bajnokságot nyert. Később is a lovak mellett maradt, galopplovakat tenyésztett, mert lovak nélkül nem tudott élni.

22 évig versenyzett a galopp pályákon, s most 69 évesen már csak a búcsút jelző csengő szólal meg, ami az égi versenypályára szólítja.

A Békés megyei lovasok szomorúan búcsúznak a kiváló versenyzőtől, tenyésztőtől.

Emlékét megőrizzük!

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.