Eredmények, Orosháza, fogathajtó, galopp, ügető, 2017.05.01.

 Orosháza, fogathajtó, galopp, ügető eredmények,

2017.05.01.

Az idén 50. évfordulóját ünneplő Bogárzói Lovaspálya nézőtere megtelt ezen a szép lovas majálison. Nagyon sok család választotta ünnepi programnak a hagyományos orosházi lovas rendezvényt. A nap során póni- és kettesfogatok akadályhajtását, póni galopp futamokat és ügető futamokat rendeztek. A szünetben az Orosházi Kutyás Barátok bemutatója kötötte le a közönség figyelmét. Nagy sikert aratott a Hódmezővásárhelyről érkezett Sarkalyi Lovas Sport Egyesület lovastorna csapata is. A három és tíz év közötti ifjú lovasok bemutató programját Kis Aranka edző és futószárazó tanította be, és a 15 éves Csini nevű kanca volt a sporttársuk.

Apró lovastornászok

A fogatok első körben az összevetés szabályai szerinti, második körben a hibaidős elbírálású akadályhajtásban mérték össze tudásukat. Az első sorban orosházi versenyzők mellett Csongrád megyéből is érkeztek hajtók. A pónifogatoknál Sztojka Mihály egyik körben sem hibázott, mindkét kék szalag az ő lovára került. A kettesfogatoknál ugyan így tett Deli Dániel, aki szintén két első hellyel tért haza.

Részletes eredmények: eredmények, Orosháza, 2017.05.01.

Délelőtt és délután is izgalmas futamokat rendeztek a galopp lovasoknak és az ügetőknek is. Ugyan hivatalosan nem lehetett fogadni ,,Tétre, helyre, befutóra”, de a tippelgetés azért jellemezte a nézőket.

Morcos és Robika a cél előtt

Póni galopp 800 m (5 ló)

Délelőtt, délután azonos eredmény született!

  1. Morcos, lovasa Mórocz Mercédesz
  2. Robika, lovasa Éles Virág
  3. Sidol, lovasa Tóbiás Zsuzsa

Amatőr ügető futam, 1800 m (5 ló)

  1. Kincses, hajtó Heller Péter
  2. Pláza, hajtó Babcsán András
  3. Mon Amie, hajtó Tóth László

Kvalifikálatlan lovak, 1800 m (3 ló)

  1. Zója, hajtó Kárai József
  2. Zarándok, hajtó Nagy Mihály
  3. Viharsarok, Tóth Angéla

Ügető 1800 m (5 ló)

  1. Rosamundi, hajtó Kárai József
  2. Landlord, hajtó ifj. Kulik Ferenc

Az utolsó futamban két ló ért el értékelhető eredményt. Óriási hajrában, minimális előnnyel, alig egy fejhosszal nyert Rosamundi. A bírói döntést – érzelmektől sem mentesen – vitatták néhányan.

Szünetben a legifjabb lovas is lóra ülhetett

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.