Mi mindig búcsúzunk…

Gyászhír
2020. november 8-án 59 éves korában elhunyt BÁRÓ FARKAS CSABA négyesfogathajtó versenyző. Temetése 2020. november 13-án, 12 órakor a Medgyesegyházi temetőben lesz.

Édes barátaim, olyan ez éppen,
mint az az ember ottan a mesében.
Az élet egyszer csak őrája gondolt,
mi meg mesélni kezdtünk róla: “Hol volt…”,

(Kosztolányi Dezső: Halotti beszéd)

Gyászol Békés megye lovastársadalma

Szomorúan és döbbenten fogadták a békési lovasok a hírt: meghalt Báró Farkas Csaba, a kétsopronyi ménes tulajdonosa, négyesfogathajtó versenyző.
Báró Farkas Csaba a lovak iránt elkötelezett medgyesegyházi családba született 1961-ben. Fiatalon a lovak közelébe került, s a családdal a környező települések versenyeire járt rendszeresen. Medgyesegyházán pedig a család, az elhunyt édesanya emlékére, Margit Kupa néven fogathajtó versenydíjat is alapított.
A kilencvenes évek elején kétsopronyi tanyáján megalapította saját ménesét, ahol nóniusz lovakat tartott. Különösen büszke volt Ceylon (N XXXV tm) nevű nóniusz ménjére, akivel a kecskeméti színház színpadán a legszebbeknek járó különdíjat vehette át 1996-ban. Ez idő tájt lépett a megyei fogathajtó versenyrendezők sorába is, saját pályáján szervezte az elismert háromnapos versenyeket. A Csikó Kft. színeiben maga is versenyzett országos minősítőkön kettesfogatával és versenyeztette Ceylont, aki sikereit, a kétszeres magyar bajnok, Fábián Sándorral érte el.
Majd egészségi okok miatt bő egy évtizedre távol maradt a lovaspályáktól és a versenyszervezéstől. A tanyán a lovak azonban mindvégig otthonra találtak nála.
A lovak elkötelezett híveként 2015-ben ismét látjuk őt a versenyhelyszíneken, a fiatal lovak világbajnokságára készült két nóniusz lóval. Mezőhegyes Nóniusz-12 Tornádó és Mezőhegyes Nóniusz-13 Tihany ezt követően fogata biztos pontja lett. Következő évben Hetényegyházán hat gyönyörű nóniusszal – egy kettesfogattal és egy négyesfogattal – nevezett a versenyre. Ez időben előbb a Fülöp Kft. színeiben hajtott, majd 2017-ben saját egyesületet alapított. A négyesfogathajtást nagyon szerette, hamar a nemzetközi színtérre is kilépett, 2017-ben Cséffán állt először nemzetközi verseny startjához. A tavalyi mezőhegyesi verseny volt az utolsó, ahol szeretett lovaival láttuk őt…

S vasárnap óta már ő is az égi lovaspályákon szólítja Tihany, Rémusz, Sumák és Négyes nevű lovait…
Kedves, érdeklődő lénye hiányozni fog családjának, lovasbarátainak egyaránt.

Ég veled Csaba, emléked megőrizzük!

A képen a következők lehetnek: ló, fa és túra/szabadtéri
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.