Egy sikeres rajtengedélyvizsga története

Kedves Olvasók!

Engedjék meg, hogy megosszak Önökkel egy történetet. Volt egy pályázatunk, melyben a tanórán kívüli szabadidős tevékenységben, nagyon sok gyermeknek bemutathattuk a lovas sportot. Sokan feltették már a kérdést, hogy mi az eredménye egy ilyen programnak?

A sok gyermek között volt egy igen atletikus, jó érzékekkel rendelkező kislány. Jött a csoporttal lovagolt, majd a csoportos lovaglásokon kívül, több magánórát is vett. Pár hónap leforgása alatt, azt lehetett észrevenni, hogy szinte nem telik el nap, hogy ne látogasson el hozzánk és a lovakhoz. A kislány lovastáborozott nem egyszer, szinte a nyarat is együtt töltöttük. Év végére úgy gondolta, hogy következő évben versenyezni szeretne. Tájékoztattam róla, hogy a tempó kicsit gyors, nem kivitelezhetetlen, de nem könnyű feladat. A cél elérése érdekében rövid időn belül megkapta élete első sportlovát. Készültünk a versenyre. A megszerzett ló erősnek bizonyult a kislányhoz, sőt a versenyidőszakra, még talán a kiábrándulás szele is elsuhanhatott előttünk. A tervezett évben nem sikerült a minősítő versenyeken való részvétel, de a kislány saját lovával próbált megbirkózni a Gyermek Lovas Fesztiválokon kisebb nagyobb sikerrel. Én végig láttam ezt a kislányt és végtelenül sajnáltam, hogy áhított célját nem tudja elérni. Nagyon sokat dolgoztunk, együtt, külön… ez a kislány nem volt lusta, vagy fáradt, Ő csak dolgozott, mert versenyezni akart. A tervezett évben nem sikerült a terv, de nem adtuk fel. A következő év 2013, ekkor már nem volt kérdés, hogy rajtengedély vizsgára kell mennünk. A rengeteg munka, kitartás, akarat, ami e mögött a kislány mögött van, mind azt igazolta, hogy menni kell előre.

Természetesen semmi sem mehetett simán, a rajtengedély vizsga előtt a kislány lova lesérült. Hála egy kedves sporttársnak, aki biztosított számunkra lovat, lehetőségünk adódott, hogy megjelenjünk a vizsgán.

A mai napon nagy örömmel tértünk haza, mert mind amellett, hogy Szabó Petra sikeres rajtengedély vizsgát tett, 24 főből a bírók Őt emelték ki egyedül, és dicsérték meg helyes lovaglásáért. Gratulálunk Petra, és további szép sikereket kívánunk Neked!

Köszönet apukádnak, aki mindezt lehetővé tette számodra és nem utolsó sorban a sporttársnak, aki segített nekünk a bajban.

Kedves Olvasó! A kérdésre a válasz, mi az eredmény egy ilyen jellegű pályázatnak? Az, hogy ha 100 gyermekből, csak egynek sikerül gazdagabbá tenni az életét, mellette a lovas sportot, akkor nyertesek vagyunk. Szabó Petra kedves a szívemnek, mert egy végtelenül aranyos kislány, és előre láthatóan egy értékes kamaszlánnyá növi ki magát.

További jó munkát kívánok Petra, az út, csak most kezdődik!

Urkom Szilvia, Békési Szabadidős Lovasklub.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.