II. Koncsek Gábor Emlékverseny

Idény nyitó fogathajtóverseny Orosháza-Szentetornyán

Az első szabadtéri versenyt idén is Orosháza-Szentetornyán tartották. A Koncsek család tavaly hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Koncsek Gábor Emlékversenyt, így most második alkalommal várták a hajtókat és az érdeklődőket.
A tavaszi időjárás nem kedvezett a hajtók felkészülésének, de a versenyrendezésnek sem, hiszen az egy héttel korábbi mezőhegyesi versenyt le kellett mondani. Mindenki lázasan figyelte az időjárás jelentést, az előkészületeket még esőben végezték a szervezők. A szombati kezdésre azonban kisütött a nap és a hajtók, nézők örömére egész nap igazi tavaszi, szép időben zajlott a verseny. A közönség létszáma folyamatosan emelkedett, kitűnő hangulatot teremtettek a pálya körül a lelkes szurkolással. Délelőtt akadályhajtást rendeztek egyszeri összevetéssel póni- és kettesfogatok részére. Délután hibaidős akadályhajtásban mérték össze tudásukat a hajtók. Hét pónifogat és 23 kettesfogat állt rajthoz. Az Orosházi Lovas Egyesület hajtói mindkét kategóriában kiemelkedően teljesítettek. A kettesfogatok mezőnyében Kotolák Tamás (Orosházi LE) ezen a napon mindent megnyert, a két szám első helye mellé, a ,,Koncsek Gábor Vándorserleg” is az övé lett. Most egy évig ő őrzi, az első évben Deli Dániel gyűjteményében díszelgett a trófea. A délelőtti akadályhajtást a pónifogatok mezőnyében Lénárt Sándor, a délutáni hibaidős akadályhajtást Szikora Tamás nyerte, mindketten az Orosházi Lovas Egyesület tagjai.
Ebéd előtt a helyi szervezők a versenybíróság tagjainak rendeztek versenyt, különdíjért, négyen próbáltak szerencsét, a legjobb eredmény, ezzel a győzelem Bíró Zsolté lett. A megyei szövetség titkára, a Black Horse Team versenyiroda tagja hibátlan hajtással nyert Zalai Béla versenybíró, pályaépítő előtt, aki szintén hibátlanul hajtott. A díjátadás után két körös malacfogóverseny várta a gyerekeket, akik szinte egész nap erre készültek nagy izgalommal.
A fogathajtó szezon április 20-án Tótkomlóson folytatódik.

.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.