A mezőberényi lovasok is évet értékeltek

A mezőberényi lovasok is évet értékeltek

 Az évkezdet a lovas egyesületek életében a számvetés időszaka, a múlt héten Mezőberényben is közgyűlésen értékelték a tavalyi évet és határozták meg az idei programokat. A napirendek között a beszámolót Bíró Zsolt titkár ismertette. A rövid beszámolóból kitűnt, hogy a 33 fős tagságot számláló Mezőberényi Lovas Barátok egyesületében közel 20 fő tart lovat, 2 fiatal versenyszerűen is foglalkozik a lovassporttal. Fülöp Adrienn az egyesfogathajtásban, Garzó Ádám a díjugratásban vesz részt.

fülöp adri

Fülöp Adrienn az eleki versenyen

Fülöp Adrienn 2013-ban hét versenyen indult, a megyei bajnokság ezüstérmese, az országos C kategóriás egyesfogat bajnokság egyéni 5. helyezettje és csapat bronzérmese volt.

garzó ádám

Garzó Ádám az akadály felett

Garzó Ádám a tavalyi évben 26-szor állt rajthoz lovaival, Habossal és Fernandóval, több első, második helyet is begyűjtött az év során. Mindkét fiatal készül az idei lovasévadra.

Anyagiak hiányában versenyt ugyan nem rendezett az egyesület, de a tagságot mozgósító, csapatépítő programokat igen. Ilyen volt a lovas vacsora, a tanyalátogatásokkal összekötött taggyűlések, a Töltött káposzta fesztiválon való részvétel csapattal és sikerrel, a köröstarcsai Hal Nap vagy a Szüreti felvonulás. A 2014-es tervekről is döntött a közgyűlés. Idén szeptember 7-én rendeznek fogathajtó versenyt a város hathatós támogatásával. Márciusban lovasbálba, majd havonta más-más programra invitálják a tagságot: családi napok tanya- és farmlátogatással a tagoknál, valamint a jól bevált főző fesztiválokon való részvétel is szerepel a programban.

A közgyűlést követően Madarász Ferenc elnöktől megtudtuk, hogy a 2002-ben alakult egyesület összességében sikeres évet zárt. Az év során szoros kapcsolatot tartottak a Nyeregben Alapítvánnyal. Többek között a lovasoktatás, a nyári táborok programjai, a lovas hagyományokat ápoló és megjelenítő múzeum kialakítása során. S ez a jó kapcsolat folytatódik az idei évben a pályázati forrásból megépülő istálló kapcsán is. Az elnök beszámolt egy mezőberényi sikeres kezdeményezésről is, melynek az egyesület is haszonélvezője volt. A város vezetése úgy döntött, hogy a vállalkozók iparűzési adójukból 1+1 %-ot szabadon ajánlhattak fel civil szervezeteknek, többek között a lovasoknak. A 2013-as próbaév után, immár városi rendelet született a kezdeményezésből.

 

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.