Ünnepi közgyűlésen köszöntötték a lovasokat

Ünnepi közgyűlésen köszöntötték a lovasokat

A békéscsabai Remonda Szabadidős Lovas és Sportegyesület fehér asztal mellett tartotta ünnepi közgyűlését az elmúlt héten. Gyeraj Andrásné elnök köszöntőjében röviden tért ki a 2013-as év jelentősebb eseményeire, hiszen beszámoló közgyűlést márciusban tartanak majd.

póstelek9

Gyerekügyességi verseny döntő

Az elnök elmondta, hogy a 2001-ben alakult egyesület életében mozgalmas volt a tavalyi év. Két gyerekügyességi versenyt rendeztek, a Nyuszi Kupát és egy megyei bajnoki fordulót. Nagyon sikeres volt a lovasterápiás tevékenységük és a lovagoltatás a különböző intézményekben. Négy iskolával kötöttek önkéntes szerződést és fogadtak diákokat ennek keretében. A gyerekügyességi megyei bajnokság fordulóin rendszeresen részt vettek, a gyerek versenyzőik közül négyen kiváló eredményt értek el. A lovasterápia kategória győztese Mizotropulus Tamás lett, bronzérmet szerzett Vitányi Barnabás. Póni óvodás kategóriában Sisák Réka bronzérmes lett. Az iskolás lépő kategória bajnoka Varga Adrienn volt. A gyerekek mellett két felnőtt versenyzőjük is aktív a lovassportban. Jusztin Ágnes díjugratásban, Szabó Lajos fogathajtásban érdekelt. Jusztin Ágnes 52 alkalommal állt rajthoz Kerecsen és Remény nevű lovaival. Az ifjúsági lovasok megyei bajnokságán éppen csak lemaradt a dobogó harmadik fokáról.

jusztin ági

Jusztin Ágnes a mezőhegyesi döntőn

Szabó Lajos a C kategóriás megyei kettesfogathajtó bajnokság hetedik helyén zárt a 19 fős mezőnyből. Tavaly négyesfogattal is többször rajthoz állt és második kettesfogatot is kezdett építeni. A téli fedeles versenyek állandó résztvevője.

szabó lajos

Szabó Lajos a téli fedeles bajnoki fordulón a Sióréti Lovascentrumban

Az egyesület a versenyeztetés mellett a nyári táborok szervezésével is foglalkozik. Sikeres programjaik közé tartozik a különböző rendezvényeken a bemutatók tartása, pl. a Lencsési augusztus 20-i ünnepségen.

Elindult egy nagyszabású programsorozatuk is a Nyeregben az egészségért! címmel, ami egy nyertes pályázatnak köszönhetően tavaly szeptember óta egy éven át tart. Sokszínű, változatos előadásokkal és foglalkozásokkal segítik az érdeklődőket az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás, a lovaglás, a lovasterápia témákban. Idén szeptemberig minden hónapban sor kerül egy vagy több érdekes programra: játszóház, jóga oktatás, stressz kezelés, lovaglás, lovasterápiás foglalkozás, családi nap, kirándulás, egészség nap, lovaglás, ismerkedés más sportágakkal (kajak-kenu, jóga, tájfutás), ételkóstoló. Két versenyt terveznek idén, júniusban gyerekügyességi versenyt Békéscsabán és augusztusban fogathajtóversenyt Szabadkígyóson.

Az ünnepi közgyűlés keretében jutalmazták a tavalyi év eredményes sportolóit és a legaktívabb egyesületi tagokat is.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.