Második versenynap a mezőhegyesi világbajnokságon

Öt magyar ló már a döntőben

A Mezőhegyesen folyó I. Fiatal Fogatlovak Világbajnokságán pénteken a 7 éves lovak kvalifikációs versenyében DYNAMO, a holland sportló (KWPN) első helyen jutott a döntőbe, 8.63 ponttal, hajtója Arie Dibbits.

A döntőbe még nyolc ló kvalifikálta magát, köztük két magyar ló, Roderick CV és Vulkán, Farkas József illetve Ling Attila hajtásában. Tíz ló a holnapi vigaszági versenyben ismét megméretteti magát, ahonnan három lónak lehetősége van a döntőbe jutni, ha eléri a 6 pontos kvalifikációs követelményt.

Dynamo_0904

Dynamo

 

Roderick_0819 (1)

Roderick

Vulkan_0691

Vulkán

A három legeredményesebb 7 éves ló az elődöntőben:

1 DYNAMO (KWPN) Hajtó: Arie DIBBITS (NED) 8.63

2 FRODO (Oldenburger) Hajtó: Franz SCHILTZ (LUX) 8.38

3 DINO XVIII (KWPN) Hajtó: Pierre-André BRACELLI (SUI) 7.25

Két korosztály számára ma vigaszági versenyt rendeztek, ahonnan magyar lovak jutottak tovább. Az 5 éves lovak vigaszági versenyéből Mezőhegyes Nóniusz 8 Taksony, hajtója Németh Krisztián, a 6 évesek vigaszági versenyéből Lord (magyar félvér), hajtója Ling Attila és a Effort HBC (KWPN), hajtója Németh László, kerültek a döntőbe.

A mezőhegyesi pályán szombaton a 7 évesek vigaszági versenye a döntőbe jutásért zajlik. Majd az 5 évesek számára megrendezik a döntőt, illetve a 6 és 7 évesek a döntő első feladatát a díjhajtást teljesítik.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.